ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ανεμογεννητριεσ

Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές της SkiathosEnergy για συστήματα αυτόνομης ηλεκτροδότησης με Ανεμογεννήτριες

Πρώτο μέλημα του σχεδιαστή-μηχανικού είναι αν απαιτείται η χρήση μίας ανεμογεννήτριας, εν συνεχεία αν πρόκειται πραγματικά να βοηθήσει ένα αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα και τέλος να επιλέξει την κατάλληλη ανεμογεννήτρια.

Μία ανεμογεννήτρια για αυτόνομο φωτοβολταϊκό είναι αναγκαία όταν ζητείται φορτίο το χειμώνα που η ηλιακή ακτινοβολία είναι μειωμένη καθώς και τις νύχτες. Επίσης σε περιοχές όπου υπάρχει μελτέμι το καλοκαίρι μπορεί να εξεταστεί η χρησιμοποίηση της.

Αν σιγουρετούμε για την χρησιμότητα της προσθήκης μίας ανεμογεννήτριας στο αυτόνομο φωτοβολταϊκό μας τότε πρέπει να δούμε περιοχικά αν θα αποδώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε ανάλογα με το τοπικό αιολικό δυναμικό.

Η προσθήκη ανεμογεννήτριας αποτελεί κρίσιμη επιλογή κυρίως σε μόνιμες κατοικίες με μεγάλο φορτίο το χειμώνα. Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα με ανεμογεννήτριες.

Καλέστε μας τώρα για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ανάγκες σας ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς και ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει άμεσα.

Η επιλογή μίας ανεμογεννήτριας για ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό όμως δεν είναι τόσο απλό θέμα όπως ένα φωτοβολταϊκό καθώς όχι μόνο η ποιότητά τους διαφέρει πολύ αλλά ταυτόχρονα δεν ενδείκνυται η τοποθέτησή της σε όλες τις τοποθεσίες καθώς το αιολικό δυναμικό δεν έχει στην Ελλάδα τη σχετική ομοιομορφία που έχει το ηλιακό δυναμικό.

Μία ανεμογεννήτρια με τη βοήθεια του ανέμου κινεί ένα πηνίο το οποίο περιστρεφόμενο επάγει τάση σε ένα δεύτερο κατάλληλα τοποθετημένο πηνίο (ρότορας-στάτορας).

Ανάλογα με την ταχύτητα του ανέμου επηρεαζεται η ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων και κατα συνέπεια η ισχύς που παράγει η ανεμογεννήτρια.

Οι ανεμογεννήτριες για αυτόνομα φωτοβολταικα συνήθως είναι οριζόντιου άξονα όπως αυτή της φωτογραφίας (με τον άξονα περιστροφής δηλαδή παράλληλο στο έδαφος).

Χαρακτηριστικά μεγέθη μίας ανεμογεννήτριας είναι η ονομαστική ισχύς της (όπως είπαμε η ισχύς εξαρτάται από την ταχύτητα του ανέμου γι αυτό και για ακριβέστερη ανάλυση δίνεται το διάγραμμα της ανεμογεννήτριας), η τάση λειτουργίας της (συνήθως 24V ή 48V για μικρές ανεμογεννήτριες από 200Watts μέχρι 2000Watts), η διάμετρος της πτερωτής, η ταχύτητα έναρξης λειτουργίας, η ταχύτητα διακοπής λειτουργίας κ.α.